Blog

Hvad er en ptose operation?

Ptose, som er et begreb for tunge, hængende øjenlåg, kan opstå i løbet af livet for nogle, hvorimod det er medfødt for andre. Øjets åbne- og lukkemuskel og dens sense er blevet slappe, som oftest er grunden til tilstanden. Når det sker, hænger hele øjenlåget alt for lavt og skygger derfor ofte for udsynet, mens det samtidig giver et meget træt og uoplagt udseende. Det forværrer ofte livskvaliteten, at øjenlåget skygger for sådan en stor del af udsynet, mens det også ændre gevaldigt på ens udseende. Ved et lille indgreb kan du både få et friskt udseende tilbage og faktisk kunne se ordentligt igen.

Hvordan foregår en ptose operation

Operationen foretages af en speciallæge og tager ca. 20 min. pr. øjenlåg. Hvis begge øjenlåg hænger ned, bliver de oftest opereret på samme dag. Speciallægen lægger først en lokalbedøvelse i det øvre øjenlåg, hvorefter hun/han laver et fint lille snit i øjenlågets omslagsforhold (globelinjen). Derefter strammes øjenlågets lukkemuskel og sene op, og ofte bliver der også fjernet løst hud på det øvre øjenlåg under operationen. Såret lukkes med suturer, som fjernes efter ca. én uge, og der kommer ikke et reelt ar, som er tydeligt på nogen måde. Efter nogle uger er arret væk og globelinjen gendannet.

Hvor sikker er en ptose operation?

En ptose operation, som alle andre øjenlågsoperationer, er en enormt sikker operation. Risikoen for alvorlige komplikationer er under 1%, som Aalborg Universitetshospital oplyser. Det er altså en sikker operation, som har en stærk effekt efterfølgende som både kan mærkes og ses. Du vil både få et friskere og yngre udseende, mens dit udsyn forbedres, og dermed øger din generelle livskvalitet. Hos os på Center for Øjenlågskirurgi er du i trygge og enormt erfarne hænder, der informerer dig grundigt inden nogen behandling, og vi sørger altid for sikkert og professionelt arbejde