Blog

Det vrimler med rideklubber i Roskilde, og det er godt for børnene

Denne artikel vil gå i dybden med, hvorfor det kan være godt for dine børn at gå til ridning og se nærmere på de fordelagtige styrker, som ridningen gennem opvæksten medfører.

Generelt taler man om, at børn, der har en fritidsaktivitet, trives bedre end børn, der ikke har en. Dette er endda på flere områder, eftersom en fritidsaktivitet både forbedre dit barns sociale, fysiske og psykiske evner. I dag ses en stigende tendens til, at mange børn er inaktive og ikke indgår i mange sociale sammenhænge, hvilket bl.a. kan føre til at have svært ved at trives i skolen.

Roskilde – en fremragende by til ridning

Hvis du bor i Roskilde eller nærområdet, er dette en glimrende mulighed for at starte til ridning. Dette skal ses i lyset af, at Roskilde byder på et væld af forskellige muligheder for at gå til ridning, da der findes mange rideklubber samt dygtige dyrlæger i Roskilde til at passe på hestene. Der findes bl.a. Roskilde Rideklub på adressen Vesterdal 2 400 Roskilde, der har særlig fokus på dressur, spring, jagt og breddeaktiviteter.

Himmelev Rideklub på adressen Herregårdsvej 61 4000 Roskilde er også et glimrende alternativ, der i mange år har været tilholdssted for ridepiger i Himmelev, Veddelev og området heromkring, mens Vindinge Rideklub på adressen Mosestykket 21, Vindinge 4000 Roskilde tilbyder et bredt udvalg af aktiviteter såsom undervisning i dressur og spring samt kurser i ridesportens discipliner såsom horsemanship og trec m.m.

Hvorfor skal dit barn gå til ridning?

En skoledag kan være meget hård at komme igennem, hvis ikke man har nogen at lege med i frikvarteret. Ligeledes er det heller ikke fedt for et barn at skulle fortælle sine forældre, at man ikke har nogen kammerater at invitere med til sin fødselsdag. Disse scenarier kan hesteverdenen hjælpe med at undgå, da den består af utallige sociale fælleskaber, hvor man mødes med andre børn og voksne, der både medvirker til at øge barnets trivsel, men også udvikler de sociale færdigheder hos barnet. Derfor kan det være meget fordelagtigt at starte til ridning, hvilket uden tvivl vil være til gavn for barnet på lang sigt.

Kommentarer lukket til Det vrimler med rideklubber i Roskilde, og det er godt for børnene