Blog

Lastbilkran til hejs og transport

Hvad er en lastbilkran?

Skal du have et tungt element løftet og fragtet på en hurtig og effektiv måde? Så er en lastbilkran et godt valg. Som navnet indikerer, er en lastbilkran helt konkret en kran, der er monteret på en lastbil. Der findes som udgangspunkt to typer af lastbilkraner: under eller over 30 tons meter. Når en lastbilkran er under 30 tons meter, behøver man kun et almindeligt krancertifikat for at køre den. Skal man derimod bruge en lastbilkran på over 30 tons meter, kræver det, at man har det store krancertifikat. Udseendet på den enkelte lastbilkran afhænger af modellen – og derfor varierer det, om kranen er monteret på ladet bagerst eller ved førerhuset. Kranen kan både være fastmonteret eller aftagelig alt afhængigt af den enkelte model.

Løs opgaver effektivt med en lastbilkran

En lastbilkran er et oplagt valg til komplicerede opgaver, hvor fleksibilitet og effektivitet skal gå hånd i hånd. Med sin massive styrke kan lastbilkranen hejse svære materialer under begrænsede pladsforhold på rekordtid. Når først de enkelte materialer er fastmonteret på lastbilkranen, kan det fragtes. Lastbilkraner må nemlig køre på alle offentlige veje. Kræver jeres opgave hurtig omstilling, er lastbilkranen altså det helt rette valg.

Typer af lastbilkraner

Der findes mange forskellige typer af lastbilkraner. Hvilken model man skal vælge, afhænger i høj grad af den enkelte opgaves krav og behov. Står man overfor en mindre opgave, kan man vælge en lastbilkran på 140 tons meter. Med to manuelle arme og spil til 2500 kg er denne type oplagt til opgaver, hvor tilgængelighed er essentielt. Der findes ligeledes større lastbilkraner på 165 tons meter. De fleste store modeller har et frontstøtteben for ekstra sikkerhed og et spil på helt op til 3500 kg. Er du i tvivl om, hvilken type kran din opgave kræver, så kan du f.eks. søge rådgivning hos Kranexpressen, som har mange års erfaring med lastbilkraner.