Blog

Gode råd til tandhygiejnen fra Colosseum Tandlægerne i Roskilde

Når det kommer til at have en god tandhygiejne, er der er række gode råd, der er værd at huske for at sikre, at du ikke ender med at skulle have dårlige nyheder i tandlægestolen.

Gode råd til at mindske sandsynligheden for huller

Hav det rette udstyr: Tandbørsten er utvivlsomt det vigtigste redskab, når det kommer til renholdelse af dine tænder. Når du skal vælge hvilken form for tandbørste, du skal benytte, skal du have i mente, at det kan være dyrt at nedprioritere kvalitet i denne sammenhæng, da dette kan føre til flere regninger i det lange løb, idet du skal have fortaget flere tandlægebehandlinger og indgreb.

Om end du vælger en elektrisk eller manuel tandbørste er det vigtigt at være opmærksom på, hvor lang tid du har brugt tandbørsten, da en huskeregel siger, at man bør udskifte tandbørsten hver 3. måned, hvilket hænger sammen med, at børstehårene slides, hvilket fører til en ineffektiv fjernelse af bakterierne på tændernes overflader.

Hav styr på indholdet i din tandpasta: Det er videnskabeligt bevist, at hvis tandpastaen indeholder fluor, kan den være medvirkende til at sænke processen for begyndende huller. Derudover er det vigtigt at have for øje, at tandpastaen minimum har 1450ppm fluor for at opnå den forebyggende effekt, og du skal også være opmærksom på ikke at skylle munden, når du har færdiggjort tandbørstningen, da du ellers skyller det lag af fluor, som du har påført tænderne under tandbørstningen. Du skal derfor blot spytte tandpastaen ud uden at skylle munden.

Kontakt en tandlæge

Hvis du har oplevet gener i dine tænder, er det en god ide at få en tandlæge til at undersøge dem. Hvis du bor i Roskilde, er Colosseum Roskilde en tandlæge i Roskilde, der er meget kompetent i forhold til at afhjælpe de gener, du oplever ved dine tænder.

Kommentarer lukket til Gode råd til tandhygiejnen fra Colosseum Tandlægerne i Roskilde