laserskæring af metal
Blog

Hvad er laserskæring i metal?

Hvad kan laserskæring i metal bruges til?

Med laserskæring i metal kan du være sikker på, at dit arbejde bliver gjort ordentligt. Det er en teknik til at skære i metal, der gør det muligt at opnå et præcist resultat på en hurtig og effektiv måde. Det er desuden en måde at arbejde på, der kan anvendes inden for flere forskellige brancher. Det gælder eksempelvis i møbelindustrien, i byggebranchen eller generelt inden for jern- og metalindustrien. Laserskæring i metal foregår f.eks. ved at uploade en digital tegning i et CAM program, hvorefter laserens indstillinger genereres derudfra.

Laserskæring i forskellige metaller

En af de faktorer, der gør laserskæring i metal til så populær en teknik, er, at den kan bruges til at bearbejde forskellige typer af metaller. Det kan for eksempel være følgende:

  • Aluminium
  • Stål
  • Rustfrit stål
  • Kobber
  • Messing og lignende.

Dermed gør metoden sig egnet inden for forskellige brancher og virksomheder, som kan få arbejdet tilpasset efter deres behov. Derudover bliver emnerne under laserskæring udsat for minimal varme, hvilket gør det ideelt, hvis de skal bearbejdes yderligere kort derefter.

En sikker metode

Ved at anvende laserskæring i metal, kan du være mere sikker på at opnå et pænt og præcist resultat. Det er nemlig en god måde at undgå fejl på. Samtidig har det en høj skæringshastighed, som gør, at arbejdet udføres hurtigt. Det er derfor en god metode at anvende, hvis man har brug for at få en plade skåret inden for et kort tidsrum.