Blog

Rhododendron findes i mange sorter og farver

Rhododendron er en meget kendt haveplante, som blomstrer igen år efter år. Planten findes i mange forskellige sorter såsom Japansk Azalea, Hybrid Azalea, Art Azalea, og derfor er farven på blomsterne naturligvis også forskellige. Med en rhododendronbusk er det altså muligt at vælge mellem flere farver, som du ønsker at pryde haven med. Netop derfor ser man mange rhododendronbuske rundt om i hele Danmark.

En plante, der kan udplantes hele året

En af de mange fordele ved rhododendron er, at planten kan udplantes hele året rundt – så længe jorden ikke er frossen. Det bedste tidspunkt er dog at plante i efteråret, mens jorden stadig er lun fra sommeren og fugtig fra efterårets regn.

Husk at vande og gøde din rhododendron

Hvis du allerede har en rhododendronbusk er det selvfølgelig relevant at vide, hvordan den skal plejes og passes. En rhododendronbusk har et meget kraftigt rodnet og er meget afhængig af vand og næring. Sørg derfor at holde jorden omkring planten fugtig, og tilfør gødning i marts-april for optimal blomstring senere.

Beskæring af rhododendron

Det er også vigtigt, at man husker at beskære sin rhododendron. Det kan man gøre på to måder: kraftig tilbageskæring og vedligeholdende beskæring. Den kraftige beskæring bør foretages i april, så planten kan danne nye skud og vækste hen over sommeren. Den vedligeholdende beskæring bør foretages efter afblomstringen.

Et hav af forskellige rhododendron

Skal du ud at finde dig nogle rhododendron til haven så tag et kig forbi Rhodo Roskilde, som sælger et væld af forskellige rhododendron. De er i eksperter i rhododendron, så du er sikker på at få en kompetent vejledning og et stort udvalg.