Blog

Hvad er en tandbro?

Kort om tandbroer

En tandbro er en permanent erstatning for en eller flere manglende tænder, og det vil sige, at man laver en tandbro, når en enkelt tand mistes eller skades i så høj grad, at tanden er defekt.

For at kunne få lavet en tandbro kræver det dog, at der er gode nabotænder, broen kan sættes fast på. Hvis det blot er én enkelt tand, man har problemer med, og alle de andre er helt intakte, kan man i stedet overveje at få lavet et implantat, hvor man også laver en kunstig tandrod, implantatet sættes fast i. Derved undgår man helt at pille ved nabotænderne.

Efterbehandling af tandbro

Selvom det at få lavet en tandbro sjældent er en dramatisk affære, er der alligevel nogle ting, man skal være opmærksom på efter at have fået behandlingen. Som altid anbefaler tandlæger, at man holder en høj mundhygiejne med et fokus på at huske en grundig tandbørstning. Specielt efter at have fået lavet en tandbro, lige såvel som hvis det havde drejet sig om et implantat, er det vigtigt at opretholde den gode mundhygiejne, så der ikke opstår nogle ekstra problemer eller infektioner i tænderne.

Tandbro og tandkrone?

Mange forveksler tandbroer og tandkroner med hinanden, og det er nu heller ikke helt uforståeligt, specielt ikke hvis man aldrig har fået lavet nogle af delene.

Hvor en bro erstatter en hel tand, erstatter en tandkrone kun dele af en beskadiget tand og vil derfor også fungere som beskyttelse for resterne af den tilbageværende tand. Tandkroner laves i forskellige materialer og kan både fremstilles i porcelæn, metal og plastic, hvorfor du måske før har hørt om porcelænskroner. For at få det bedste resultat laves kronen dog ofte af en blanding af porcelæn og metal.